miércoles, 8 de mayo de 2013

L'energia nuclear


Fins ara hem vist com amb l'esforç de molts científics es pot construir un experiment com l'LHC i fer grans descobriments com és ara la partícula Higgs. Malauradament, els coneixements científics també es poden utilitzar per destruir. Avui i els dies següents parlarem del Projecte Manhattan que va donar llum a les primeres bombes atòmiques de la història. Primer de tot, parlarem una mica de què és l'energia nuclear i els processos de fissió i fusió nuclear. En aquest enllaç es comenten de manera molt senzilla tots aquests processos.

23 comentarios:

  1. Sergio i Aitor: Al video hem vist com es feia una fisio, hem vist com se li va ocorrer a Einstein la formula.

    ResponderEliminar
  2. He entés que l'energia nuclear, serveix per produïr energia, però també es pot utilitzar per crear coses dolentes com les bombes nuclears. Hi ha la radioactivitat que és el que surt després de fer la fissió nuclear. La fissió nuclear es fer xocar un neutró contra els nuclis d'urani que fan una reacció en cadena que produiex energia i radioactivitat. I després hi ha la fusió nuclear que no produeix radioactivitat i també produeix més energia que la fissió.

    ResponderEliminar
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponderEliminar
  4. Que una atom te un neutro i un proto i el nucli i lo de la fisio que s'agafa l'orani i xocan un neutro.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Els nuclis dels atoms estan formats per neutronsi protons

      Eliminar
    2. Sara, tots dos comentaris tenen força faltes d'ortografia: àtom, neutró, protó, fissió, urani, xoquen.

      Eliminar
  5. Fissió nuclear: separació d'atomsa partir de la col·lisió d'un electro contra un àtom d'Uraní 235.
    Fusió nuclear: és un projecte que encara no esta segur que es pugui controlar, es preveu que es fagi possible d'aquí 50 anys aprox.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Fissió nuclear: separació de nuclis a partir de la col·lisió d'un neutro contra un nucli d'Uraní 235.
      Fusió nuclear: és un projecte que encara no esta segur que es pugui comersialitza, es preveu que es fagi possible d'aquí 50 anys aprox. Consisteix en ajuntar dos nuclis radioactius per formar-ne un no radioactiu.

      Eliminar
  6. Eddy :Dons que la fissió cuan explota choca amb una altra materias i aixo es dio cadena.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Eddy, cal corregir les faltes d'ortografia: Doncs, quan, xoca, matèria, això, diu. De fet es diu reacció en cadena i el que xoca és un neutró amb un nucli d'urani.

      Eliminar
  7. Aquet video explica l'ho que avia avans en tema de la obtenció de energia nuclear i ara fan la fussió perquè sigui menys radiactiu

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Àlex, cal corregir les faltes: aquest, el que hi havia abans, fusió.

      Eliminar
  8. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponderEliminar
  9. La fissió nuclear es fer energia fen chocar un neutro amb el nucli de un proto, aixo crea energia, aixo s'anomena reacció en cadena.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Cal corregir les faltes: és, fent, xocar, neutró, protó, això. El que es fa xocar en una fissió és un neutró amb un nucli radioactiu, com l'urani 235. Aquest nucli es trenca i si hi ha prou massa, produeix altres neutrons que alhora trenquen altres nuclis produint una reacció en cadena.

      Eliminar
  10. La fissió nuclear es fer energia fent xocar un neutro amb un nucli radioactiu, aixo crea energia, aixo s'anomena reacció en cadena.

    ResponderEliminar